Πληροφορίες

Διασκέδαση & Γαστρονομία

Διασκέδαση

Στη Νάξο, το νησί του ολύμπιου Θεού Διόνυσου, του Θεού του κρασιού και της διασκέδασης, θα συναντήσετε ωραία μπαράκια που προσφέρουν φανταχτερά και εύγευστα κοκτέιλς , κέντρα διασκέδασης , ( night clubs), με μοντέρνα μουσική και καλά ποτά για την νεολαία και όχι μόνο και ταβέρνες η εστιατόρια με ζωντανή μουσική, (μπουζούκι, κιθάρα κ.λ.π.), και νόστιμους μεζέδες.

Εκεί όμως που θα ξεφαντώσετε μέχρι το πρωί, παρέα με τα τοπικά παραδοσιακά όργανα και τους γευστικούς τοπικούς μεζέδες, είναι τα παραδοσιακά πανηγύρια που γίνονται κατά την διάρκεια όλου του καλοκαιριού σε όλα τα πανέμορφα γραφικά χωριά της Νάξου.

Θα ακούσετε και θα χορέψετε παρέα με τους ντόπιους κατοίκους, την πανέμορφη νησιώτικη μουσική και τα τραγούδια που υμνούν την αγάπη, τον ερώτα και την θάλασσα.

Ναξιακές Γεύσεις

Ένας ακόμη λόγος που κάνει τη Νάξο να ξεχωρίζει από τα άλλα νησιά, είναι οι γεύσεις της. Τα αγνά ντόπια υλικά και προϊόντα (κρέας, ψάρια, γάλα, τυριά, πατάτες, οπωροκηπευτικά, λάδι, ελιές φρούτα, κρασιά, μέλι και τοπικά λικέρ ), φημισμένα σε όλη την Ελλάδα και συνδυασμένα με το μεράκι και την τέχνη των κατοίκων της, κάνουν την τοπική γαστρονομία, γαστρονομία υψηλού επιπέδου, ικανή να ανταποκριθεί και στους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Επισκεφθείτε τα εστιατόρια και τις ταβέρνες στην πόλη και τα χωριά και δοκιμάστε τα νόστιμα και πλούσια φαγητά.